Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 
Culturele Zondag trekt 11.000 man

AD UtrechtUTRECHT - Met zo’n 11.000 bezoekers is de Culturele Zondag De Kleine Parade een groot succes geworden.
Dinsdag 25 maart 2008.


De Kleine Parade, een boek van de Utrechtse schrijver Rob van Scheers over de verborgen geschiedenis van de stad, vormde de rode draad van deze dag met onder meer een middeleeuws riddertoernooi op de Neude.

Spektakel van de bovenste plank, op de Neude. In het kader van de Culturele Zondagen vond er een middeleeuws riddertoernooi plaats.

Het is koud op de Neude. Wind en sneeuw doen je diep in de jas duiken. Toch zijn de tribunes rond het bisschoppelijk toernooiterrein bomvol. Honderden mensen zijn afgekomen op het middeleeuwse schouwspel, verzorgd door Stadsavonturen en Ridders te Paard. Het is 1471, De Nederlanden zijn verwikkeld in de Hoekse en Kabeljauwse twisten, die in Utrecht worden bekrachtigd door de strijd tussen de Lokhorsten en de Lichtenburgers. Ridders Karel van Egmond, Ruben van Zuylen en Otto Pieck van Tienhoven meten zich op verschillende onderdelen met elkaar: appelklieven, ringsteken en speerwerpen. Onschuldige proeven van bekwaamheid. Tot onverwachts een vierde ridder, ontsnapt uit de gevangenis, zich mengt in de strijd: Reinoud II van Brederode. Wat volgt is een bloedstollend steekspel, afgewisseld met stevige vechtpartijen. Spektakel van de bovenste plank.

Stadsavonturen verzorgt voor u ook een riddertoernooi op maat.