Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Storytrail Dronten: projectpagina

Onze nieuwste Storytrail in ontwikkeling via Voordekunst.nl

Verteller DrontenWat is voordekunst?
Voordekunst is een website waarop kunstprojecten in wording op zoek zijn naar aanvullende financiering door particulieren en bedrijven, ook wel ‘crowdfunding’ genoemd. Voordekunst is transparant en democratisch, het stimuleert ondernemerschap en versterkt het draagvlak voor de kunstsector.

Storytrail Dronten: via www.Voordekunst.nl

Voor de gewaagde uitbreiding naar één van onze  jongste steden zijn we de samenwerking aangegaan met Voordekunst.


Het ontstaan
Een van onze trouwe bezoeksters vroeg ons of we ook een Storytrail zouden kunnen maken in haar woonplaats Dronten. Onze eerste gedachte was: Dronten?! Dat bestaat nog maar net 50 jaar. Daar is alleen maar nieuwbouw. Toch zijn we er eens ingedoken. En wat blijkt? Zelfs het kersverse Flevoland wemelt van de volksverhalen! Prachtige verhalen over de Zuiderzee, over het land dat daar was voordat de zee kwam, en over de eerste pioniers die in de jaren ’60 Dronten opbouwden. Verhalen over vissers en zeemeerminnen, over prehistorische jagers, én over Ingenieur Lely die aan de basis stond van het nieuwe land.   

Dronten in Flevoland is een plek waar je de strijd tussen land en water nog kunt voelen. En waar het geloof van de oude Zuiderzeevissers aanschuurt tegen de rekenlat van de ingenieurs. Dronten saai? Niet als je deze hilarische vertelvoorstelling hebt meegemaakt. Een Storytrail op de bodem van de zee, dát is pas avontuur!

Steun ons via www.voordekunst.nl

Voor vragen over de voortgang, samenwerking of interviews etc. Bel 03- 2467 911 of mail naar almer@stadsavonturen.nl


'Oude verhalen gaan erin als koek'