Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 
FORTGEHEIMEN EDUCATIE
 

  Theater op locatie

Educatie theaterHet project laat basisschool leerlingen op een onvergetelijke wijze kennismaken met de geschiedenis, de architectuur en de natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
 
 
cultuureducatie Het bijzondere van het project is dat de traditionele vormen van kennisoverdracht worden gecombineerd met theater op locatie. Daardoor is er in dit project niet alleen ruimte voor feitelijke informatie, maar ook voor verbeelding. De kinderen leren van alles over natuur en cultuurhistorie en beleven die onderwerpen ook intens. In het project krijgen de leerlingen de rol van onderzoeksjournalisten, die de wonderbaarlijke geheimen van Fort bij Rijnauwen moeten zien te ontrafelen. Gaandeweg het project worden zij teruggevoerd naar het verleden en worden zij als het ware zelf onderdeel van de geschiedenis.

Klantreactie:
Donderdag 11 mei nam groep 7/8 van de Werkhof met vier begeleiders deel aan het project Fortgeheimen. Ik spreek namens ons allen als ik zeg/schrijf dat dit de leukste excursie was die we tot nu toe hebben gemaakt (en we hebben al heel wat jaren ervaring op dit gebied!).
Het project was perfect voorbereid, de lessen werden tijdig aangeleverd, het materiaal aantrekkelijk en de prijs laag. De excursie was informatief en educatief (een vereiste voor een schoolexcursie), maar was ook humoristisch. De acteurs speelden met verve hun rol en het grappige was dat we zelf zo in een spannend toneelstuk stapten.

We hopen dat dit project een vervolg mag krijgen en dat we nog eens een uitnodiging ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Riek de Graaf
leerkracht groep 7/8

Impressies:
http://www.shsveenendaal.nl/rehobothschool/fortg7b.htm
 Cultuureducatie