Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

‘Juweel van de Betuweroute’ 

containerbios betuweroute opening‘Hét juweel van de Betuweroute opening’ Zo noemde de opdrachtgever onze containerbios. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen? Bekijk de trailer hieronder.

  Bekijk de Betuwe roadmovie-trailer

Publieksevenement bij de opening van een goederenspoorlijn.

Speciaal voor de opening van Nederlands meest besproken spoorlijn ontwikkelde Stadsavonturen een unieke bioscoopbeleving. Stadsavonturen bedacht het concept van de containerbios, maakte het ontwerp en schreef het verhaal voor de film. In samenwerking met DOK theaterbouw, BeamSystems en Brennfilm produceerde Stadsavonturen een totaalbeleving. Het publiek wordt in een verassende voorstelling meegenomen over zee en spoor, van China tot…

italian connection betuweroutefilmWat te doen voor de bewoners langs het spoor?
Uit interviews op straat kwam naar voren dat mensen wel eens mee wilden over dat veel besproken spoor. Maar ja, het is een goederenspoorlijn, daar mag je geen passagiers over vervoeren. Toch wilden we de mensen meenemen het spoor op. Zo kwamen wij met het concept van een film waar de bezoeker middenin staat. Door op alle wanden en het plafond te projecteren wordt je echt ondergedompeld in de beleving. In het verhaal dat we de regisseur aanleverden zijn we ver gebleven van een bedrijfsfilm, daar zit volgends ons niemand op te wachten. Al doe je ongemerkt toch een aardige hoeveelheid kennis op tijdens de beleving.


containerbios betuwerouteHerkenbaar en verrassend
De bioscoop is opgebouwd uit 7 zeecontainers. Wanneer je de bios ziet staan zie je meteen dat het om goederenvervoer gaat. Binnen verrast de warme uitstraling van het interieur. Het is een echte bioscoop geworden.

Winnende concepten
Herkenbaarheid is belangrijk, er moet verbinding zijn tussen het publiek en het onderwerp. Die zoektocht naar verbinding levert blijkbaar winnende ideeën op. Stadsavonturen opende in 2004 al de Havenspoorlijn voor een internationaal gezelschap en in 2001 heeft zij de spoortunnel in Zevenaar tot leven gewekt. Nu is door ProRail en de projectorganisatie Betuweroute voor de derde keer voor een concept van ons gekozen, en dat voelt goed!

Tour
Vanaf 27 augustus gaat de Containerbios on tour langs 160km Betuweroute.

Interview