Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Riddertoernooi op maat

 
Bereid je voor op de meest spectaculaire riddershow van Nederland. Een riddertoernooi dat zijn weerga niet kent. Bij deze spectaculaire show strijden vier ridders te paard in een riddertoernooi voor hun eer en hun leven. Paarden die met grote snelheid langs galopperen, lansen die breken en als de paarden door het vuur gaan houdt iedereen zijn adem in. Deze show kan voor uw stad of evenement geheel op maat worden aangepast naar uw wensen en mensen. Wij beschikken over diverse acteurs en regisseurs om dit geheel te verwezenlijken.

"Spectaculair toernooi waar letterlijk de vonken vanaf vliegen!"
Het toernooi bestaat uit een aantal proeven van bekwaamheid. Ringsteken, speerwerpen, appelklieven en het Quintijn (lanssteken op een denkbeeldige tegenstander). Hiermee worden de krachten van iedere ridder bepaald. De sterkste mag uiteindelijk iemand uitdagen voor het spectaculaire lanssteken. Grondgevechten met wapens als zwaarden, stokken en bijlen bepalen wie de winnaar wordt.

Specificaties:
Een afgezette piste van minimaal 40 x 15 meter met een ondergrond van los zand. Op gras minimaal 10 cm en op een harde ondergrond minimaal 25 cm.
Prijs: op aanvraag

Tribunes,  zand, middeleeuwse muzikanten, scriptschrijvers, vertellers en entertainers. Voor dit gehele spektakel en meer kunt u bij ons terecht. Met meer dan tien jaar ervaring in het organiseren van diverse evenementen bent u bij ons in goede handen.
Zie: Maatwerk 

workshop zwaarvechten en riddershow op maat
Een workshop zwaardvechten bestaat uit het aanleren van de basis slagen en verdedigingen en het zelf in elkaar zetten van een kort gevecht.

Uiteraard onder begeleiding van “echte” Ridders/ gediplomeerd sportleraar.

Workshop zwaardvechten
1 ridder
20 zwaarden
Duur: ½ tot 1 uur
3 x te boeken binnen 3 uur
Kosten: € 550,00

Workshop zwaardvechten PLUS
2 ridders
20 zwaarden
Duur: ½ tot 1 uur
Afsluiting met zwaard/bijlen gevecht ridders
3 x te boeken binnen 3 uur
Kosten: € 950,00

Extra ridder
Meer zwaarden in overleg
Kosten: € 300,00

Paard voor spectaculaire opkomst of ontvangst
Inclusief backstage
Kosten: € 300,00

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en reiskosten.

Riddershow
Dit allemaal ook in een act uit te voeren. De “witte ridder” maakt zijn entree op een feest. Hij is daar met een doel (opening, kado aanbieden, op zoek naar een prinses of op de vlucht voor de “zwarte ridder”) en na even zoeken komt de bad guy het feestje verstoren.

Er ontstaat een gevecht tussen beide ridders met zwaarden en afhankelijk van de ruimte eventueel hakbijlen en stokken.

Wie zal dit duel gaan winnen...?

Duur: 15 minuten
Kosten: 2 ridders € 750,00
2 ridders te paard € 1.350,00

Riddershow op maat