Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 
Proeverij Utrecht
Aal Restaurant en Wijnlokaal
Oudegracht aan de Werf 159, in Utrecht

In een romantische grachtenkelder uit de 14e eeuw zit een bijzonder restaurant en wijnlokaal. Hier organiseren wij voor besloten groepen de meest heerlijke wijnproeverijen.
Prijzen op aanvraag.

Genieten vanaf 8 personen: info@stadsavonturen.nl

Het is mogelijk om bij Aal restaurant & wijnlokaal vanaf 8 personen wijnproeverijen te houden. Het zijn geen assortiments proeverijen (veel proeven en uitspugen) maar proeverijen waarbij de glazen leeg gedronken worden. Dit alles begeleid door een praatje over de gedronken wijnen, de kurk, het proeven, het nut van decanteren en alles waar eventueel nog vragen over zijn. In overleg kunnen hier ook passende kleine hapjes bij geserveerd worden.


 

Aal restaurant Utrecht  Geuren & kleuren:

Wij hebben ook nog de proeverij geuren en kleuren waarbij er 5 glaasjes wijn geproefd worden plus brood, water en wat kaas. Er is een wedstrijd aan verbonden met geurflesjes (10 stuks) waarbij de deelnemers de geuren moeten benoemen.

Maaltijdvervangende proeverij:

Een informeel diner, eventueel aan de bar, waarbij er zes hapjes en zes bijpassende wijnen geschonken worden. Tussen de gangen door wordt er wat verteld over de wijnen en wat er verder nog ter sprake komt over wijn. We spreken hier van een wijnontmoeting.

Overige proeverijen in Utrecht: proeverij Utrecht