Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Medieval Folkgroup Slag ende Stoot

Spetterende, bruisende muziek uit een periode die nog steeds tot de verbeelding spreekt van velen: de Middeleeuwen. Feesten, die soms dagen en nachten duurden, werden opgeluisterd door muziek die de mensen deed dansen en zingen. Muziek die de muren doet trillen, muziek die doet lachen en huilen. Soms vertelt zij een verhaal over liefde of van oorlog en strijd, soms van de verzoening, dan weer van drinkgelagen om vervolgens weer over te gaan naar de cantigas, met hun vaak opwindende oosterse ritmes.


Ook hoort men opzwepende klanken uit de 16e en 17e eeuw, alsmede geheel eigen composities en teksten, welke voor het gehoor zo uit die perioden afkomstig lijken te zijn. De Medieval Folkgroup Slag ende Stoot brengt dit alles in een wervelend spektakel.


Medieval Folkgroup Slag ende StootDe muzikanten spelen zoveel mogelijk op instrumenten die in deze periode gebruikt werden. Ook zijn de performers gekleed in replica’s van authentiek historische kostuums. Hiermee zet de Medieval Folkgroup Slag ende Stoot een bijzondere show neer.

Zangeres Cora van der Vrande kan met haar heldere stem laten lachen en ontroeren. Shachar Shmaryahu de percussionist zweept met zijn uitbundige ritmes de feestende menigte op. De klanken van de snaarinstrumenten van Bert Ridderbos leggen de basis voor de mooiste melodieën, terwijl Philip de Goey de muziek laat bruisen op de klanken van fluiten en schalmei. Naast deze vaste spelers, wordt de groep tevens regelmatig versterkt door de multi-instrumentalisten Wijbrand Luth op snaren en diverse percussie, of door Bart Pros op schalmei, snaren en diverse percussie.

Slag ende Stoot is een professionele groep en heeft reeds successen geboekt op grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Bij eigen concerten, op folk festivals, middeleeuwse festivals en bij historische evenementen. Tevens werkte Slag ende Stoot mee aan films, documentaires en musicals.

De groep staat immer garant voor een bruisend en spetterend optreden.

Informatie en boekingen:030-2467911

Basis: 2 muzikanten met een set van maximaal 2 x 45 minuten. 750,- euro excl 6% BTW. Een afsluitbare kleedkamer dient beschikbaar te zijn en per artiest minimaal 2 dranken per uur. Wanneer speel- en voorbereidingstijd in twee verschillende dagdelen vallen dient de opdrachtgever de muzikanten te voorzien van een gedegen maaltijd. Meerprijs per extra muzikant: € 375,-. euro excl BTW. Prijzen zijn inclusief reiskosten en kostuums.

Medieval Folkgroup Slag ende Stoot
Terug naar Muzikaal Vermaak