Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

De Domtoren 

  Domtoren UtrechtDe Domtoren domineert met zijn hoogte van 112 meter het centrum van Utrecht. De thans vrijstaande Domtoren werd gebouwd tussen 1321 en 1382 ten westen van het toenmalige romaanse kerkschip. De Domtoren is om meer dan één reden een bijzonder bouwwerk. De toren is gelegen in het zogeheten Utrechtse kerkenkruis en vormt daarin het absolute hoogtepunt in zowel stedebouwkundig, historisch als religieus opzicht. De toren overleefde de orkaan die in 1674 het schip van de kerk grotendeels vernielde.

 
Locatie:
De Domtoren is een uitgelezen locatie voor een bijzonder feest op maat of een chique vergadering. Neem contact met ons op voor vragen over de mogelijkheden.

 
StadsavonturenDomtoren huren
 Wilt u zelf de Domtoren huren zonder een stadsavontuur of alle 456 treden van de Domtoren beklimmen? Voor meer informatie: RonDom, Domplein 9, 3512 JC Utrecht, tel. 030-2360010.
 

Al onze arrangementen kunnen gecombineerd worden met een bezoek aan de Domtoren. Speciaal in de Domtoren bieden wij u ook de vertelvoorstelling "De Stem van Salvator"


De Domtoren Utrecht

 Stadsavonturen: bijzondere gebeurtenissen
in de Utrechtse Domtoren.

 

 

 

De Domtoren vind u bij het camera pictogram in het midden van deze kaart (herladen van dit scherm door F5).

 


Horeca Utrecht
weergeven op een grotere kaart