Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Zilvergalerie de Watertoren in Schoonhoven
Bij de Watertoren 25, 2871 SW Schoonhoven.

 

ZIlvergalerie de watertorenZilvergalerie de Watertoren is gevestigd in de monumentale watertoren van Schoonhoven, de zilverstad van Nederland. Schoonhoven ligt aan de Lek, in het Groene hart van Nederland, binnen de driehoek van de steden Rotterdam/Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In deze plaats hebben veel zilversmeden zich gevestigd, er is een zilverindustrie en de enige opleiding voor goud- en zilversmeden van nederland is hier gevestigd. De zilversmeedkunst is hier springlevend.

De galerie wil met een wisselende collectie en thema-exposities, samengesteld uit het werk van gevestigde nationale en internationale zilversmeden, de actuele ontwikkelingen en de zilversmeedkunst onder de aandacht brengen. Daarnaast wil zij een podium zijn waarop jonge zilversmeden de gelegenheid krijgen hun werk te tonen. Ook aan de dialoog tussen startende en professionele smeden over vernieuwing in de zilverkunst hoopt de galerie met haar activiteiten een bijdrage te leveren.

Zilvergalerie de Wateroren is ook initiatiefnemer van de internationale zilverbiënale. Daarvoor heeft zij de stichting Zilverkunst opgericht. Van 3 april tot 21 juni 2009 is in de galerie de tentoonstelling te zien van de 4e editie van deze thematentoonstelling: Thema van deze editie is: Poëzie in zilver. De Gemeente Schoonhoven stelt een prestigieuze prijs ter beschikking voor de mooiste inzending van de tentoonstelling: de Schoonhoven Silver Award.

Ook is er sinds september 2008 atelierruimte voor internationale talenten om een collectie op te bouwen. Het hiervoor opgestelde Programme of Exellence, onder auspiciën van stichting Silver in Motion wordt begeleid door Jan van Nouhuys, Louis Hankart, Titiaan de Geer en Paul de Vries.

In de watertoren bevinden zich naast de galerie ook de ateliers van twee zilversmeden. Titiaan de Geer en Paul de Vries. Het is mogelijk om hier rondleidingen en/of demonstraties te organiseren. Maakt u wel even een afspraak.

Website

Zilvergalerie de Watertoren vind u bij het gele prikkertje in het midden van deze kaart (herladen van dit scherm door F5).

Horeca Schoonhoven weergeven op een grotere kaart


Stadswandeling Schoonhoven