Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Proeverij in Schoonhoven

Albrecht Beijlinggracht 44
2871 SC Schoonhoven
0182 382566


Proeverij bij Huub Oostendorp.

Proeverij  SchoonhovenIn het oude centrum van Schoonhoven staan ve rschillende panden van meer dan driehonderd jaar oud. In één van deze charmante historische gebouwen is Wijnkoperij Huub Oostendorp gevestigd. Al sinds 1882 vind je op deze plaats een slijterij en wijnhandel, waarvan Huub Oostendorp in 1982 - honderd jaar later - de trotse eigenaar is geworden.

Huub Oostendorp SchoonhovenDit is een oude winkel, boordevol charme en met de sfeer van lang vervlogen tijden. Er hangt een soort van gezellige stoffigheid en je moet de flessen de juiste lichtinval geven om het etiket te kunnen lezen. Het assortiment bestaat uit zo’n 750 verschillende wijnen, 200 whisky’s en 150 ports. Daaronder onbekende wijnen, dure wijnen maar ook zacht geprijsde flessen voor elke gelegenheid. De meeste wijnen komen direct van de wijnboer naar de koperij.

In de sfeervolle winkel worden ook proeverijen georganiseerd. Iedere vrijdag en zaterdag staan er verschillende wijnen open op de proeftafel, waarbij je van Huub of een zijn medewerkers advies krijgt. Tevens verzorgt de wijnkoperij relatiegeschenken voor bedrijven en levert wijnen aan diverse restaurants in de regio. Een bezoek aan deze stijlvolle zaak is beslist de moeite waard.


Website


Huub Ooostendorp vind u bij het gele prikkertje in het midden van deze kaart (herladen van dit scherm door F5).

Horeca Schoonhoven weergeven op een grotere kaart


Stadswandeling Schoonhoven