Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Uit in Schoonhoven bij Belvedere
Lekdijk West 2 2871 MK te Schoonhoven


uitzicht Belvedere in SchoonhovenOuderwets degelijk genieten met het mooiste uitzicht van Schoonhoven bij het restaurant van Hotel Belvédère. Hotel-Restaurant Belvédère ligt in het Zuid-Hollandse stadje Schoonhoven. Deze stad heeft een lange historie, en is vooral bekend om zijn goud- en zilversmidsgeschiedenis. Schoonhoven draagt dan ook niet voor niets de naam "Zilverstad".

Het hotel ligt dicht bij het centrum van de stad, waar u het Goud- Zilver en Klokken museum en het Zilverhuis kunt vinden. Ook in het hart van de stad ligt de oude haven, met daaraan het stadhuis, de Waag en de Grote Kerk. De Lopikerstraat, waar de meeste winkels zich bevinden, komt op de haven uit. Slenterend door dit gedeelte van de stad komt u langs leuke boetieks en winkels, en uiteraard treft u er een enorme hoeveelheid ateliers en juweliers.
Eveneens op loopafstand is het Veer gesitueerd. De Veerpoort (gebouwd aan het eind van de 16e eeuw) is de laatst overgebleven stadspoort, en biedt toegang tot de vestingstad vanaf het Veer. Van daaraf vertrekt uiteraard de veerpont naar de gemeente Liesveld. Strijk neer op één van de bankjes aan het water en geniet van het uitzicht.

 

Belvedere vind u bij het roze prikkertje onder aan deze kaart (herladen van dit scherm door F5).

Horeca Schoonhoven weergeven op een grotere kaart

Stadswandeling Schoonhoven