Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 

Uit in ’s-Hertogenbosch: Silva Ducis
Parade 6-7 5211 KL 's-Hertogenbosch

 

Silva Ducis in Den Bosch's-Hertogenbosch of Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, een van de drie zuidelijke provincies van Nederland. De Franse naam voor deze stad is Bois-le-Duc en de Duitse versie luidt Herzogenbusch. Haar Latijnse naam is Silva Ducis of Buscum Ducis. 's-Hertogenbosch is een van de oudste middeleeuwse steden van Nederland en is volgens de overlevering in 1185 gesticht door hertog Hendrik I van Brabant aan de samenloop van de Aa en de Dommel, die tegenwoordig samenkomen bij de Citadel in de stad. De zustersteden van 's-Hertogenbosch zijn Trier in Duitsland en Leuven in België. Daarnaast heeft de stad sinds 1997 een vriendschapsband met de Roemeense stad Focşani.

Silva Ducis in Den Bosch

Tevens is 's-Hertogenbosch een vestingstad. Een vestingstad is een militair verdedigbare stad, gelegen op een strategische plaats aan een grens of een samenkomst van belangrijke land- of waterwegen. In de loop der jaren zijn vele vestingsteden uitgebreid en gemoderniseerd. De stad werd verdedigd door er muren of later aarden wallen rondom heen te leggen. De toegangen konden worden afgesloten door middel van stadspoorten. De stadswallen konden verdedigd worden met handvuurwapensen werden veelal bovendien versterkt met bolwerken, waar vandaan de poorten met kanonnen beveiligd konden worden. De verdediging werd nog effectiever gemaakt door er grachten omheen te leggen. Voor de poorten werden dan valbruggen aangebracht. In de gracht werden voor de poorten ravelijnen aangebracht als extra bescherming. Binnen de vesting vond men kazernes, arsenalen en beschut onder een grondpakket, bomvrije kruitmagazijnen in de hoofdwal. Tijdens mobilisaties werden veelal extra soldaten bij de burgers ingekwartierd.

 

Grand Café Silva Ducis opende haar deuren in 1990 en is gevestigd aan een van de mooiste pleinen van 's-Hertogenbosch, namelijk de Parade. De Parade en de stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al jaren horen ze bij elkaar. De naam de Parade verwijst naar de militaire functie die het plein ooit heeft gehad. Aan de zuid-oostzijde stonden tot 1935 de stallen van de cavalerie. In dat jaar brandden ze af. Militairen, gelegerd in uiteenlopende Bossche kazernes, exerceerden op de Parade. De Cavalariestraat is een naam die aan het militaire verleden herinnert.

Silva Ducis is een Grand Café waar vanaf 10.00 uur gedronken en gegeten kan worden van een uitgebreide menukaart. 's Ochtends kunt u genieten van de klassieke muziek met diverse dagbladen om zo geheel ontspannen aan de dag te beginnen. De franse stijl die het bedrijf heeft geeft zo haar eigen sfeer en ambiance aan het bedrijf. Dit door het hoge plafond, grote spiegels, pilaren en de grote rond aflopende bar. Kortom uitstekend om even lekker bij te komen van het winkelen of juist voor een uitgebreide lunch. Dit kan natuurlijk gewoon aan tafel zowel binnen als op ons terras.


Website
Menu

Silva Ducis vind u bij het gele prikkertje in het midden van deze kaart (herladen van dit scherm door F5).

Horeca Den Bosch weergeven op een grotere kaart