Stadsavonturen - Telefoon: 030-2467911 - Email: info@stadsavonturen.nl

 
 Brasserie Harkema in Amsterdam
Nes 67, 1012 KD Amsterdam

Open ontmoetingsplek voor de eigentijdse kosmopoliet:

Braserie HarkemaBrasserie Harkema is gevestigd in een voormalig fabriekspand in de historische binnenstad van Amsterdam. Het etablissement verenigt de functies van bar en brasserie in één grote open ruimte, die dankzij zijn functionele indeling een sfeer van intimiteit en levendigheid uitstraalt. Daarnaast heeft Brasserie Harkema drie aparte privé kamers voor private dining, De Annex.

AmsteredamBrasserie Harkema biedt kwaliteit zonder opsmuk. Dat betekent dat Brasserie Harkema zich qua dienstverlening, inrichting en sfeer richt op elementaire eigenschappen. In het interieur zijn veel natuurlijke materialen verwerkt; de maaltijden zijn eenvoudig doch van hoge kwaliteit én betaalbaar; en de sfeer stimuleert sociaal contact.

HarkemaDe menukaart van Brasserie Harkema telt herkenbare, typisch Europese brasserie gerechten: respect, eenvoud en kwaliteit tegen een scherpe prijsstelling staan voorop. Klassieke gerechten - met hier en daar een eigentijdse invulling - die gewoon 'heel erg lekker zijn' en men iedere week wel een keer wil proeven.

open keukenDe open keuken zorgt voor het aanschouwelijke element binnen het restaurant: men ziet er koks, potten en pannen, stoom en vuur.

wijnrekDe Nes was vroeger het tabakscentrum van Amsterdam; verschillende voormalige tabakspanden zijn tegenwoordig in gebruik als theater. In de huidige Brasserie Harkema hield voorheen tabaksgroothandel Harkema kantoor en magazijn. Tijdens de verbouwing zijn de karakteristieke details van het pand in tact gelaten dan wel in ere hersteld. Opvallend is het zaagtanddak met noorderlicht: het zachte en constante licht was bedoeld om tabaksbladen in te selecteren. Het plafond met zijn prachtige lichtinval geeft Brasserie Harkema een persoonlijke sfeer: eigentijds én tijdloos; duurzaam én comfortabel; kosmopolitisch én gezellig.

Menu Stadsavontuur in Amsterdam:

VOORGERECHTEN
Caesar salad
of
Carpaccio van gepekelde en gerookte rundermuis met een truffelmayonaise en met olijfolie
aangemaakte ruccola
of
Zaanse mosterdsoep met mosselen

HOOFDGERECHTEN
Groenten curry van paksoi, ei, broccoli, aardappelen en koriander geserveerd met pandan rijst en
oosterse bloemkool tempura
of
Gegrilde doradefilet met een puree van zoet aardappel en een tomatensalsa
of
Parelhoen gevuld met pastrami en duxelles,
geserveerd met een aardappel-mascarpone taartje, gegratineerd met Provolone

NAGERECHTEN
Tiramisu
of
Parfait van ‘Toblerone’ en nougatine

 

    Website

Brasserie Harkema vind u bij het groene prikkertje in het midden van deze kaart (herladen van dit scherm door F5).
  

 


Horeca Amsterdam weergeven op een grotere kaart